Publisert 10. mai 2007

Et stort flertall i alle land støtter en utvidet rolle for FNs sikkerhetsråd i arbeidet mot folkemord, spredning av atomvåpen og terrorisme, viser en ny meningsmåling.

NTB

Den største støtten får FN i Mexico der de spurte gir FN en score på 80 av 100. Kina er nummer to med 75,4. Deretter følger Armenia med 72, Thailand med 70,8, Sør-Korea med 69,8 og India med 62,8.

Den laveste støtten får FN i Palestina med 57,7 og USA med 55. Men i begge disse to landene er det likevel et flertall som støtter FN.

Et stort flertall i 12 av de 14 landene der målingen ble gjennomført, mener at FN bør ha rett til å bruke makt for å hindre alvorlige brudd på menneskerettighetene som folkemord. Høyest støtte var det i Frankrike med 85 prosent, Israel med 83 prosent og USA med 83 prosent.

Et flertall i åtte land mener at FN ikke bare har ansvar for, men også plikt til å intervenere militært for å beskytte folk mot alvorlige brudd på menneskerettighetene. Støtten er høyest i Kina med 76 prosent, USA med 74 prosent og Palestina med 69 prosent.

Noe av det mer overraskende i målingen er den høye støtten i USA for FNs fredsbevarende styrker. 72 prosent av dem mener at FN bør ha en stående fredsbevarende styrke.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger