Publisert 14. november 2007

BP har gjort et nytt stort gass- og kondensatfunn i Shah Deniz-feltet i det Kaspiske Hav. StatoilHydro har en eierandel på 25,5 prosent i feltet.,
Foto: StatoilHydro

Gass og kondensat ble funnet under boring for å avgrense feltet mot sør. Brønnen traff også et nytt reservoar med høyt trykk i en dypere struktur.

Dette funnet kan vise seg å være svært omfattende, skriver StatoilHydro i en melding. Selskapet har en eierandel på 25,5 prosent i feltet.

Det vil bli gjennomført ytterligere avgrensingsboring i løpet av de neste årene for å få en fullstendig oversikt over den nye strukturen.

Shah Deniz dobles
– Shah Deniz er et stort gass- og kondensatfelt etter internasjonal standard, sier StatoilHydros konserndirektør for Internasjonal Undersøkelse & Produksjon, Peter Mellbye.

– Vi er svært godt fornøyd med at brønnen har påvist reserver som har potensiale til mer enn doble produksjonen fra feltet, sier han.

Resultatene bekrefter ifølge StatoilHydro at det finnes nok gass i Shah Deniz til en andre utbyggingsfase. Selskapet anser det sannsynlig at Fase 2 vil være av lignende størrelse eller større enn Fase 1 som produserer 8,6 milliarder kubikkmeter per år.

Shah Deniz-feltet ligger på havdyp mellom 50 og 600 meter. Det nye funnet ble gjort etter boring ned til over 7.300 meter, som er ny rekord i det Kaspiske Hav, i den sørvestlige delen av feltet.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger