Publisert 4. februar 2000

Plan for utbygging og drift (PUD) av Goliatfeltet er godkjent av Stortinget. Operatør Eni er nå ett skritt nærmere utbyggingen av feltet i Barentshavet.

GOLIAT:Den flytende produksjons- og lagringsen-
heten levert av Sevan Marine er valgt som utbygg-
ingsløsning på Goliatfeltet.(ill.:SEVAN MARINE)

Goliat er et strategisk prosjekt for Eni, og ifølge en melding fra selskapet vil feltet bli utviklet med den mest avanserte teknologien slik at utslippene kan reduseres til et minimum i det miljømessig sårbare området.

Feltet skal utvikles med undervannsbrønner som er knyttet opp mot en sirkulær flytende FPSO, levert av Sevan Marine. Eni skal også benytte elektrisitet fra land kombinert med en gassturbin for å dekke kraft- og varmebehovet om bord på installasjonen. Ifølge selskapet vil dette føre til betydelig redusert CO2-utslipp.

Lokale ringvirkninger har vært et svært aktuelt tema i debatten rundt Goliat-prosjektet, og Eni lover de vil skape merverdi for landsdelen.

– Eni har valgt å etablere regionkontoret sitt i Hammerfest. Forsynings- og helikopterbasen skal også legges til Hammerfestområdet. Sammen med sokkelorganisasjonen vil disse funksjonene gi 150- 200 direkte arbeidsplasser under driftsfasen. I tillegg vil kjøp av varer og tjenester knyttet til Goliat generere et betydelig antall direkte arbeidsplasser, skriver Eni i en melding.

Goliatfeltet er lokalisert i blokk 7122/7, 8, 9, 10 og 7123/7, og ble oppdaget i 2000. Olje- og gassreservene anslås til å være rundt 180 millioner fat oljeekvivalenter.

Det anslås at rundt 28 milliarder kroner vil investeres i prosjektet, som har planlagt oppstart i 2013.

Nå mangler det en formell godkjenning fra Statens Forurensingstilsyn (SFT) før Eni virkelig kan gå i gang med utbyggingen av Barentshavfeltet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger