Publisert 16. april 2007

Stortinget bevilger 225,5 millioner kroner for å rydde opp i oljesølet etter «Server»-forliset. Opprydningsarbeidet skal være ferdig i løpet av sommeren.

NTB

(Foto: Kystverket)

Det er egentlig Kystverkets post for «spesielle driftsutgifter» som skal dekke kostnader som skyldes akutt forurensning. Men i budsjettet for 2007 er det avsatt beskjedne 3,75 millioner kroner til uforutsette hendelser. Kystverket ligger under Fiskeri- og kystdepartementet.

De samlede kostnadene etter forliset av det Kypros-registrerte lasteskipet «Server» ved Fedje 12. januar i år er anslått til 225,5 millioner kroner. Det er et samlet Storting som forskutterer denne summen inntil de endelige ansvarsforholdene er klarlagt. I henhold til forurensningsloven er det forurenser som er ansvarlig, og staten vil derfor kreve refusjon fra skipets eier.

«Server» gikk på grunn ved Hellisøy i Fedje på ettermiddagen 12. januar. I løpet av kvelden brakk skipet i to. Akterenden sank umiddelbart, mens forskipet ble slept inn til Ågotnes nord for Bergen, der det ble satt på grunn.

Ved havariet hadde MS «Server» 585 tonn bunkersolje og 72 tonn diesel om bord. Det er anslått at mellom 300 og 500 tonn bunkersolje har lekket ut. Den tykke bunkersoljen har lagt seg på strender og i fjæresteinene i et stort område. Opprydningsarbeidet i henhold til planen om strandsanering vil være ferdig i løpet av sommeren 2007.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger