Publisert 7. februar 2008

Støttegruppen for de pårørende etter Bourbon Dolphin-forliset vil få vraket hevet, selv om rederiet mener dette blir for kostbart., NTB

Støttegruppen mener en heving er nødvendig for med sikkerhet å fastslå årsaken til forliset, som kostet åtte personer livet 12. april i fjor. Vraket av ankerhåndteringsfartøyet ligger på 1.100 meters dyp vest for Shetland.

Spleiselag
– Det er ikke snakk om at rederiet skal bære kostnaden alene, men kanskje få til et spleiselag med alle aktørene som er involvert i denne saken. Dette skylder vi den norske sjømannen, sier Råger Emblem i støttegruppen.

Onsdag ble det kjent at rederiet Bourbon Offshore Norway ikke ønsker å heve vraket. Rederiet har vært i samtaler med eksperter på hevingsoperasjoner. De har konkludert med at en redningsoperasjon vil, i tillegg til å være teknisk svært krevende, koste mer enn selskapet kan tåle.

Ny frist
Direktør Trond Myklebust viser til at det hittil dypestliggende vraket som er blitt tatt opp på vellykket vis, lå på 600 meters dyp.

Støttegruppen har vært i kontakt med Eide Gruppen, som undersøkte vraket i desember i fjor. Selskapet mener en heving av et vrak fra 1.100 meter i prinsippet er det samme som fra 600 meter, siden det uansett er dypere enn grensen for å bruke dykkere, ifølge støttegruppen.

Granskingskommisjonen etter forliset skulle lagt fram sine konklusjoner 1. februar. Men det er satt en ny frist til 1. april.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger