Publisert 4. februar 2000

Russland støtter opprettelsen av en internasjonal petroleumsbank. Forslaget er et initiativ fra Venezuelas president, Hugo Chavez.

– Vi skal skape en internasjonal petroleumsbank. Vi har fått nok av at våre folks ressurser blir kassert inn i banker i nord, og dere kan se at disse bankene går nedover, sa president Chavez under en seremoni som hyllet avdøde guerillaleder Ernesto Che Guevara.

Chavez sa at Russland har uttrykket støtte for den internasjonale banken, som er initiert av Venezuela. Det ble ikke sagt noe mer om den fremtidige bankens sturktur og funksjoner, skriver EFE News Service.

– Vi er menneskene som må løse våre problemer, det er nok venting på løsninger fra nord, uttalte Chavez, som er en kjent motstander av USAs latin-amerikanske politikk.

Venezuelas utenriksminister, Nicolas Maduro, er også en tilhenger av den foreslåtte banken. Maduro har nylig tilbakevendt hjemlandet etter et lenger statsbesøk til Frankrike, Russland og Iran. På tirsdag uttalte utenriksministeren av opprettelsen av en felles bank vill sikre finansiell stabilitet mellom Russland og Venezuela, under en tale i Moskva.

Maduros russiske likemann, Sergei Lavrov, sa etter Moskva-møtet at den internasjonale banken ville garantert stabilitet i den nåværende globale krisen.

– Desto mer samarbeidsmekanismer som blir opprettet, desto mer stabil blir situasjonen for landene som deltar i dem, sa Lavrov.

Russlands president, Dmitry Medvedev, skal utføre sitt første statsbesøk til Venezuela i november.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger