Publisert 4. februar 2000

Innovasjon Norge gir det norske teknologiselskapet Ocean Riser Systems 20 millioner kroner. Selskapet hevder det har svar på hvordan oljebransjen kan bore sikkert på store havdyp.

Statoils konsernsjef Helge Lund og 18 andre toppledere fra oljeselskap som operer på norsk sokkel, møtte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm fredag. Sikkerhet i lys av ulykken på «Deepwater Horizon» var temaet, skriver Dagens Næringsliv.

Den katastrofale ulykken kan få følger for hele den internasjonale oljebransjen og norske offshoreleverandører.
Ocean Riser Systems har jobbet i ti år med å utvikle ny teknologi for boring på dypt vann. Selskapet hevder de har teknologi som gir lavere borekostnader, høyere utvinning og økt sikkerhet.

– Skal vi gjære industrien tryggere må vi forandre på måten vi kontrollerer trykket i undergrunnen på, sier Børre Fossli, selskapets gründer.

I løpet av de neste to årene skal selskapet sammen med Statoil og Odfjell Drilling teste ut en pilotversjon av systemet, med støtte fra Innovasjon Norge. Fredag fikk Ocean Riser Systems besøk av næringsminister Trond Giske.

– Det er spennende teknologi. Hvis de lykkes, kan de både bidra til at vi får mer olje opp fra våre oljereservoarer enn før og samtidig bedre sikkerheten, sier Giske.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger