Publisert 4. februar 2000

øystein Stray Spetalens riggselskap Standard Drilling har bestilt en ny jackup til over en milliard kroner fra Keppel Fels i Singapore.

Riggen koster 180 millioner dollar, eller rundt 1,1 milliarder norske kroner, og er av typen KFELS B Class. Avtalen innebærer også opsjoner på bygging av ytterligere to oppjekkbare enheter. Blir opsjonene utløst, er kontrakten verdt 550 dollar, eller 3,36 milliarder kroner. Den første riggen skal ifølge en pressemelding fra Keppel leveres allerede i andre halvdel av 2012.

– Vi ser at aktiviteten og mulighetene i markedet for oppjekkbare rigger bedrer seg raskt, og vi er tror på denne etterspørselen etter nyere, sikrere og høyspesifikasjons jackup-er vil holde seg, gitt veksten i det globale behovet for toppkvalitets enheter med muligheter for å operere på utfordrende steder, sier Martin Nes, administrerende direktør i Ferncliff TIH, som eier Standard Drilling, og som igjen er eid av øystein Stray Spetalen.

Selskapet har foreløpig ikke sikret seg noen kontrakter for nybyggene, men ifølge Wall Street Journal er det bestilt minst 17 nye rigger siden begynnelsen av oktober, og mesteparten av disse er bygget på spekulasjon, altså uten sikret kontrakt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger