Publisert 4. februar 2000

Stream, som tidligere var en del av Bjørge-konsernet, kjøper Ahlsell Oil & Gas, som har rundt 30 prosent markedsandel for rør og rørdeler på norsk sokkel.

Ahlsell Oil & Gas omsatte for rundt 400 millioner kroner i 2009.

– Ahlsell blir det tredje beinet for plattformen vår, sammen med selskapene Solberg & Andersen og Teamtrade. Nå kan vi levere totale pakker, med systemer for rør, rørdeler, ventiler og styring, sier en konsernsjef Steinar Aasland til Stavanger Aftenblad.

Aasland lover at det ikke vil bli oppsigelser i selskapet, og at Stream legger opp til vekst og et oppsving i aktiviteten mot slutten av året.

– Planen er å vokse med markedet og utvide i takt med det. Nå er det viktig å konsolidere kjøpet av Ahlsell Oil & Gas. Vi utelukker ikke flere oppkjøp, men har ingenting på blokka, sier Steinar Aasland.

Jostein Helgøy, som er administrerende direktør i Ahlsell Oil & Gas vil gå inn i ledergruppa i Stream, og tror oppkjøpet vil stimulere til økt aktivitet for selskapet.

– Dette fordi olje- og gassmarkedet er i ferd med å hente seg inn, både med tanke på nybygg og modifikasjoner. Med Stream som eier kommer vi sammen med firma som Solberg & Andersen og Teamtrade, og vi er mer lik disse enn søsterselskapene hos vår tidligere eier, sier Helgøy til Aftenbladet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger