Publisert 4. februar 2000

Arbeiderne ved Grangemouth-raffineriet i Skottland skulle etter planen være tilbake på jobb klokken åtte tirsdag morgen etter å ha streiket siden søndag morgen klokken seks.

Konflikten dreide seg om lønn, og den to dager lange streiken har fått store ringvirkninger. Én ting er at raffineriet har blitt stengt ned for første gang siden Den 2. verdenskrig, noe som har resultert i at 200.000 fat olje per dag ikke har blitt foredlet. Én annen ting er at BP ble tvunget til å stenge ned Forties-rørledningssystemet.

Rørledningssystemet tar imot olje fra 70 oljefelt i Nordsjøen og transporterer 700.000 fat olje per dag. Søndag meldte oljeselskapet Nexen at det måtte skru igjen kranene på feltene Buzzard, Scott Telford og Faragon.

Fredag forrige uke varslet Talisman at en eventuell aksjon ville påvirke produksjonen av 20.000 fat olje fordelt på feltene Enoch, Montrose/Arbroath og Buchan/Hannay.

Det er TDN Finans som melder at arbeidet skulle gjenopptas tirsdag morgen klokken åtte. Kilden er en talskvinne for fagforeningen Unite, som siteres av Bloomberg News. Det legges til at det vil ta raffineriet tre uker å nå full produksjon igjen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger