Publisert 4. februar 2000

159 kan komme til å streike fra søndag.

Arbeidsretten har gitt LO medhold i tvisten med NHO om boredriftsavtalen. Dermed er det fare for ny oljestreik fra søndag.

Ny mekling mellom Industri Energi og Oljeindustriens Landsforening er planlagt i helgen, fører ikke den fram, star 159 ansatte i borebedriften KCA Deutag står streikeklare, melder NTB.

NHO og OLF mener en streik vil være tariffstridig. Selv om installasjonene Ringhorne og Kvitebjørn i Nordsjøen vil bli berørt av en streik, er det først og fremst prinsipiell uenighet om spilleregler som forklarer hvorfor NHO i forrige uke brakte spørsmålet inn for Arbeidsretten.

– Arbeidsretten ga enstemmig grønt lys for mulig konflikt mellom Industri Energi og Oljeindustriens landsforening, heter det i en melding på Industri Energis hjemmesider fredag.

Da stevningen ble sendt, sa NHO-sjef John G. Bernander at arbeidsgiversiden ikke har noe å forhandle med i en eventuell mekling om boredriftsavtalen.

– Den varslede arbeidskampen bidrar ikke til annet enn en ytterligere skjerping av konfliktnivået mellom partene og til hensiktsløs ressursbruk, sa han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger