Publisert 17. oktober 2007

Energien blir dyrere for tyskerne. Millioner av forbrukere kan få sine strøm- og gassregninger økt med nesten 10 prosent, og nå trekkes en gammel EU-plan om oppdeling av de store kraftkonsernene fram igjen.

NTB

Den markedsledende kraftleverandøren E. ON varslet denne uken prisøkninger på knappe 10 prosent på strømmen og nesten 9 prosent på gass. Disse prisøkningene vil ramme anslagsvis 7 millioner husholdninger og 1,2 millioner bedrifter.

Forbrukertalsmenn kaller ifølge nyhetsbyrået DPA prisøkningene en «krigserklæring mot forbrukerne og de politisk ansvarlige». Den tyske nettavisen Netzeitung skrev onsdag at EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso antyder drastiske inngrep på energimarkedet.

Barroso påpeker at EU-politikere som drøftet saken i mars i år, enstemmig gikk inn for en sterkere oppdeling av bedriftene i energisektoren. De mente blant annet at selskapene som produserer strømmen, ikke samtidig bør ha ansvaret for distribusjonen til forbrukerne.

EU-sjefen sa i et intervju i den tyske avisen Die Welt onsdag at energibransjen i Tyskland har vist stor motvilje mot en slik oppdeling. Likevel må den gjennomføres, selv om det bare kan skje på lang sikt, framholdt José Manuel Barroso.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger