Publisert 4. februar 2000

StS gruppen trakk det korteste strået i kampen om Statoils vedlikeholdskontrakter i sommer, og stod igjen uten jobb til mange ansatte. Nå lanserer selskapet et eget bemanningsbyrå for å gi folkene sine jobb.

BLIR BEMANNINGSBYRå: StS gruppen gjør noe
nytt for å gi sine ansatte jobb.
(Foto: STS GRUPPEN)

Statoil delte ut kontrakter for flere milliarder kroner i sommer, men flere av de som hadde vært inne på kontraktene tidligere, fikk ikke fornyet sitt engasjement med selskapet. Blant de uheldige var StS gruppen, som nå lanserer en egen bemanningsseksjon, for å vise at de klarer seg selv.

– Vi har et eliteserielag av ansatte, med ferske fagbrev og nyervervet kompetanse på flere områder. Folkene våre har et sterkt ønske om å være i StS, og ser på oss som en god arbeidsgiver. Samtidig ser vi at det er stort underskudd på folk med fagbrev i bransjen, og mange av kontraktene er veldig spesifikke på hvor høy andel av folk som har fagbrev operatørene vil ha jobbende for seg. Derfor vil vi veldig gjerne få sysselsatt disse, og samtidig være arbeidsgiveren deres, forteller Jan A. Jensen, administrerende direktør i StS gruppen, til Oilinfo.

Selskapet har allerede fått leid ut noen folk til mindre oppdrag onshore, og har 275 fagarbeidere innenfor isolasjon, stillas og overflatebehandling (ISO).

– Kanskje vil noen av våre konkurrenter trenge folk de kan leie fra oss, eller så kan vi leie ut folk inn mot riggmarkedet. Vi har også tro på at det over nyttår vil melde seg et stort behov for folk, sier Jensen til Oilinfo.

Selskapet venter også på utdeling av vedlikeholdskontrakt på BPs Valhall-felt, men denne kontrakten har foreløpig blitt utsatt.

Kunder skal kunne bestille folk via nettet, gjerne på kort varsel, og enkel administrasjon og rask respons skal være blant punktene som gjør StS gruppens tilbud konkurransedyktig.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger