Publisert 4. februar 2000

StS gruppen gir klar beskjed: de trenger folk, og oppfordrer interesserte til å søke på den nye, tverrfaglige ISO-linjen for isolering, stillas og overflatebehandling ved Bergen Tekniske Fagskole. Fristen er 15. mai.,

TRENGER FOLK: STS gruppen trenger kvalifiserte
folk, og tar derfor initiativet til å starte opp en
ny ISO-utdanning. (Foto: STS GRUPPEN)

ISO-linjen er nyoppstartet, og trenger 30 søkere for å bli en realitet. Nå går StS gruppen aktivt ut og oppfordrer folk til å søke på linjen.

Viktig med søkere
– Trenden i markedet går mot at vi leverer komplette tilbud innen isolering, stillas og overflatebehandling. På grunn av dette trenger vi flere ansatte og prosjektledere med tverrfaglig kompetanse. Det er derfor svært viktig for oss at Bergen Tekniske Fagskole får nok søkere til linjen, slik at vi i fremtiden står rustet til å møte kravene fra markedet, sier avdelingsleder i StS Læring, Silje Dahl.

På tross av lav oljepris og generelle nedgangstider tror StS gruppen at det er et økende behov for fagfolk med tverrfaglig kompetanse, særlig innenfor vedlikehold for land- og offshorebasert industri.

– StS gruppen har tatt initiativ til det nye utdanningstilbudet fordi vi ser et behov for kompetanseheving i bransjen. Innføring av nye materialer, nye arbeidsmetoder og ikke minst nye krav til HMS medfører at utviklingstempoet i bransjen er skrudd vesentlig opp det siste tiåret, sier administrerende direktør i StS gruppen, Jan Arvid Jensen.

Nærmer seg fristen
Linjen blir den eneste av sitt slag i Norge, og siden den er på den offentlige skolen Bergen Tekniske Fagskole, kreves det ikke skolepenger, og elever har rett på støtte fra Lånekassen. Utdanningen er treårig, og vil være nettbasert. Utdanningen tilbyr fordypning innenfor isolering, stillas og overflatebehandling, i tillegg til grunnleggende fag innen maskinteknikk. Studiet inkluderer seks årlige samlinger på 40 timer hver, mens mellom samlingene er undervisningen nettbasert.

Skal det bli noe av studiet, trenger skolen 30 søkere innen søknadsfristen 15. mai.

– Går alt etter planen, vil studiet kunne bli en realitet allerede fra kommende høst. Bergen Tekniske Fagskole tar ansvaret for utarbeidelsen av det første utkastet til fagplan. Skolen jobber nå med å sette sammen en stab av de best kvalifiserte lærekreftene. Noe av undervisningspersonellet vil bli hentet fra næringslivet, forteller rektor ved Bergen Tekniske Fagskole, Torbjørn Tvedt, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger