Publisert 4. februar 2000

Anko AS selger bedriftens NDT-virksomhet til StS Engineering. Som følge av oppkjøpet etablerer StS Engineering nå avdelinger i Bergen og Stavanger.

Fra venstre: Reidar Faugstad, Ove Svalland
og Sverre Hauge fra Sts og Arve Hovland og
Rune Bakke fra Anko. Foto: Sts

NDT er en samlebetegnelse for en lang rekke prøvingsmetoder som påviser eventuelle materialfeil uten at testobjektets funksjonsevne eller fysiske egenskaper blir påvirket. Testene kan utføres både i laboratorier, på verksteder og på ferdig monterte enheter.

– Kjøpet av Ankos NDT-virksomhet er et viktig ledd i StS-gruppens strategi om å videreutvikle produkt- og tjenestespekteret i våre kjernemarkeder. Vi ser at NDT og inspeksjon gir naturlige synergier med den øvrige virksomheten i Sts gruppen, sier administrerende direktør Ove Svalland i en pressemelding.

Anko og StS gruppen har samarbeidet om NDT (non-destuctive testing) og andre inspeksjonstjenester i lengre tid, men har altså kommet frem til at StS-datteren StS Engineering har størst forutsetning for å videreutvikle nisjen.

– StS Engineering blir som følge av oppkjøpet etablert med avdelinger i Bergen og Stavanger, og NDT- og inspeksjonsvirksomheten antas å omsette for tolv til 15 millioner kroner i 2011.

Anko kommer fra nå av til å fokusere mer på de øvrige forretningsområdene i selskapet, som er 3D laserscanning, gemoatikk og metrologi.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger