Studenter tror lønnen er bedre i utlandet

Publisert 14. mars 2013
Utlandet frister for norske studenter på jobbjakt, viser Universums ferske internasjonale undersøkelse om mobilitet blant studenter. Men det er først og fremst jobbmuligheten som avgjør, ikke selve flyttingen, viser tallene.

,

New York og London lokker norske studenter og topper listen over hvilke byer som er mest attraktive å arbeide i. Blant topp 10 finner vi også Los Angeles, Singapore, Amsterdam og Berlin.

Hele 60 prosent sier at jobbmuligheter er den viktigste årsaken til å flytte på seg. Samme prosentandel tror også at det er bedre muligheter for høyere lønn i utlandet.

Landene som frister de norske studentene mest:
1. USA
2. England
3. Australia
4. Canada
5. Frankrike
6. Tyskland
7. Sveits
8. Kina
9. Danmark
10. Japan

– Internasjonal erfaring er flott å ha med seg videre i karrieren. Det er ingen utfordring for Norge at mange ønsker seg dette, men utfordringen ligger i å få de til å komme hjem igjen etterpå, med bagasjen full av inspirasjon og motivasjon til det norske næringslivet, sier Jannicke Klock, prosjektleder for Universum Norge.

Norge på 11.plass
Undersøkelsen er utført blant studenter i 13 land, og på totalrangeringen over de mest 
attraktive landene å arbeide for kommer Norge på en 11.plass. I den samme undersøkelsen fra 2007 lå Norge på en 16.plass. Det har altså blitt mer attraktivt å komme hit på grunn av arbeid, ifølge undersøkelsen.

Sverige er det høyeste rangerte landet i Skandinavia på en 8.plass i 2013, også de har gått opp siden 2007 hvor de lå på 10.plass.

– Ser man på hva som er viktig for studentene, både jobbmuligheter og lønn, så er dette noe Norge er sterk på, men som vi må bli bedre til å markedsføre utenfor våre egne grenser. Mulighetene er klart 
til stede, men vi må bli flinkere til å synliggjøre de, sier Klock.

Analyse- og konsulentbyrået Universum gjennomfører undersøkelser blant studenter og yrkesaktive hvor arbeidsmarkedet blir kartlagt.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger