Styreleder tiltalt for korrupsjon

Publisert 4. november 2013

Mandag starter rettsaken mot en tidligere styreleder i selskapet Marine Subsea AS i Oslo Tingrett. Mannen er tiltalt for grov utroskap og korrupsjon.,Ifølge tiltalen medvirket den tidligere styrelederen i årene 2007 til 2011 til at Marine Subsea og dets datterselskaper betalte 27,6 millioner dollar til to Panama-registrerte selskaper med bankkontoer i Sveits. Dette uten at Marine Subsea fikk tilsvarende motytelser, melder NTB.

Videre er mannen tiltalt for å ha sørget for at det ble overført 72 millioner kroner (12,6 millioner dollar) til en stiftelse han selv var den reelle eieren av. I tiltalen heter det at ”den økonomiske utroskapen anses som grov da handlingene har voldt betydelig økonomisk skade og på grunn av verdiene mannen har hatt befatning med.”

Marine Subsea drev i perioden med olje- og gassvirksomhet, særlig gjennom offshoretjenester i Vest-Afrika. Økokrim mener overførslene til de Panama-registrerte selskapene var i strid med Marine Subseas interesser. Selskapet ble slått konkurs i desember 2012.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger