Publisert 4. februar 2000

Det svenske it-firmaet Prevas har fått oppgaven med å utvikle et «fremtidsrettet styringssystem» for lastehåndteringsbedriften MacGregor i Kristiansand.

TRENGER STYRING: Kraner fra MacGregor.

NODE-bedriften MacGregor skal i utgangspunktet bruke den svenske it-løsningen som styringssystem for et japansk forskningsfartøy med ni elektrisk drevne vinsjer og kraner utrustet av MacGregor.

Les også: NODE: Sørlandet stikker dypere

– Vårt oppdrag er å levere et rammeverk og bygge softwareløsninger som MacGregor skal kunne benytte også i fremtiden. Det handler om en HMI-plattform med et grafisk brukergrensesnitt, og om koblinger til en programvare som tar hånd om kommunikasjonen med andre plattformer og fartøyets betjeningssystem, forteller Joachim Ivarsson hos Prevas.

I første rekke skal programvaren brukes til nevnte japanske forskningsfartøy, men Prevas forteller at it-løsningen skal kunne brukes i lang tid fremover for styringen av ulike kraner på fartøy som i mange tilfeller kan og vil brukes i oljeindustrien. Prevas forteller at kontrakten føyer seg inn i en totalordreverdi på 1,5 millioner kroner for bedriften.

– Prevas er en av de nordiske it-bedriftene som har mest erfaring i å bygge denne typen store og kompliserte systemer. Vår rolle er å hjelpe MacGregor med å ta skrittet mot moderne og fremtidsrettede løsninger, forteller Geir Jåsund i Prevas Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger