Styrker sin offshore supportflåte

Publisert 3. september 2014

Tananger Offshore har startet byggingen av sitt fjerde fartøy, som blir det første fartøyet med isklasse 1A. – Foreløpig er fartøyet uten kontrakt, sier daglig leder Kjell Lundal., (Illustrasjon: Tananger Offshore)

Dette vil bli det første fartøyet med isklasse 1A og et helt nytt optimalisert skrog som sikrer lavt drivstofforbruk. Det bygges ved ASL verftet i Singapore og vil være ferdig i slutten av 2015.

Tananger Offshore har også opsjon for bygging av ytterligere to identiske fartøy. Det vurderes å sette i gang med fartøy nummer to i løpet av høsten 2014.

– Vi har brukt all vår operasjonelle driftserfaring i designfasen for å få på plass løsninger som gjør fartøyet særdeles godt egnet til å bistå i seismikkoperasjoner, vedlikeholdsoppgaver offshore, vaktoperasjoner eller som mannskapsfartøy med flere funksjoner, sier daglig leder Kjell Lundal.

Fartøyene har optimalisert skrog for lavt drivstoff forbruk, stor lugarkapasitet, blir DP II klargjort og med mulighet for hiv-kompensert gangbro for sikker overføring av personell. Fartøyet er 60 meter langt og kan ta 56 personer, har ca 1700 m3 tank kapasitet og gjør 14 knop på maks fart.

– De siste årenes oppgradering av seismikkflåten og behovet for å øke effektiviteten operasjonelt har åpnet for en nisje med bedre støttefartøy, og i kombinasjon med økt aktivitet i nord vil disse fartøyene bli svært nyttige for blant annet seismikkleverandørene, spår Lundal.

Førtøyene kan imidlertid også tilby tjenester innen vedlikehold på vindmølleinstallasjoner, være sikkerhetsfartøy i urolige områder eller operere som skytebåt i spesielle seismikkoperasjoner.

Båten vil bli levert mot slutten av 2015 og nå starter samtaler med potensielle kunder for å sikre kontrakt til fartøyet.

– Bygging er akkurat igangsatt og foreløpig er fartøyet uten kontrakt, sier Lundal.

– Men vi har selv på denne korte tiden, fra vi signerte byggekontrakten med verftet for noen uker siden, opplevd en positiv interesse for fartøyet og vi er trygge på at etterspørselen vil bli god. Våre to opsjoner med verftet, som gjør at vi kan levere 3 fartøyer og to av dem samtidig, gjør også at større kunder viser god interesse, sier Lundal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger