Publisert 4. februar 2000

Tre selskaper kniver nå om Goliats neste viktige kontrakt, EPC for subsea.

og Maiken Ree

For noen uker siden ble det kjent at Eni valgte Sevan Marines FPSO-løsning til Goliat-utbyggingen. Saken skapte stor ståhei, men fortsatt gjenstår store kontrakter å bli delt ut til den viktige utbyggingen i Barentshavet.

TRE ERFARNE: De tre leverandørene har alle mye
erfaring med subsea-utbygginger. Her fra FMC
Technologies’ Tordis-prosjekt.
(Ill.: FMC TECHNOLOGIES)

Tre med i konkurransen
Neste storoppdrag som skal deles ut er Engineering, Procurement and Construction (EPC)-kontrakten til subseautbygging. Tre selskaper konkurrerer om dypvannsløsningen for Goliat: både FMC Technologies, GE VetcoGray og Aker Solutions vil ha sin bit av Goliat-kaka.

– Dette er et oppdrag vi sikter oss inn mot, og tilbudet er levert til Eni, bekrefter kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud i FMC Technologies overfor Oilinfo Weekend.

Bjørnsrud forteller at FMC ikke vil konkurrere om andre kontrakter enn subsea.

– Vi fokuserer på å vinne denne, i og med at dette er et viktig prosjekt med mye prestisje knyttet til seg, fortsetter Bjørnsrud.

Aker prøver igjen
Aker Solutions er klar for nok en runde i ringen med Goliat. Selskapet tapte den mye omtalte konseptkontrakten for Goliat FPSO til Sevan Marine, og nå har selskapet kastet seg ut i kampen om subseakontrakten for Goliat.

– Subsea-delen er helt klart relevant for oss, sier Mariken Holter, kommunikasjonssjef i Aker Solutions, til Oilinfo Weekend.

GE er også med
Etter det Oilinfo erfarer, er sistemann på oppløpssiden GE VetcoGray.

– Vi er interessert i denne kontrakten. Når det gjelder Goliatutbyggingen, er det i hovedsak kontrakter knyttet til boring av brønner og undervannsanlegg som er interessant for oss, forteller Magnar Hjøllo, kommunikasjonssjef i GE VetcoGray til Oilinfo Weekend.

Kontraktene for subsea-prosjektet på Goliat skal deles ut i april. Operatør Eni var ikke tilgjengelig for kommentar til denne saken.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger