Publisert 4. februar 2000

(OE2009) For første gang siden etableringen av Subsea Technology Group (STG) i januar 2008 opptrer nå gruppen som ett under årets Offshore Europe i Aberdeen. Nå ønsker konsernet å jage de store subseakontraktene.

LANSERER STG: Fire ledere, fra venstre:Daniel Mc
Gowan i Altra Energy, Terje Arnesen i Bennex,
konsernsjef Atle Strømme og Ståle Brattebø i
Poseidon. (foto:MAIKEN REE)

1. januar 2008 var den formelle datoen da Poseidon Group AS, Bennex Group, Altra Energy og Ross Offshore forente subseakrefter. STG er eid av Hitech Vision Private Equity, og ledelsen er slanket ned til to personer; konsernsjef Atle Strømme og finansdirektør Jens Kristian Rein.

Siden etableringen av STG Group har de fire underselskapene fortsatt å opptre som enkeltstående utad. Innad har det foregått en lenger prosess rundt byggingen av en felles strategi for selskapene og en bevisstgjøring av merkevaren STG. Nå setter gruppen alle kluter til for å lansere det nye subseakonsernet.

– Vi har fram til nå fokusert på å spisse kompetansen til de enkelte selskapene, men nå ønsker vi å fokusere på at vi er en gruppe som kan levere solide integrerte løsninger, sier konsernsjef Atle Strømme til Oilinfo.

Komplett løsning
De fire selskapene skal kunne tilby komplette subsealøsninger fra konsept til utbygging og operasjon, og satser nå på å sikre seg store kontrakter innen subseautbygginger. Hvilke kontrakter de har på ønskelisten er for tidlig å røpe.

– Vi snakker om store EPC-kontrakter (Engineering, Procurement, Construction). På sikt ønsker vi å kunne utfordre de store aktørene innen drift og vedlikehold av subseafelt, sier Strømme til Oilinfo.

Også besparende
Konsernsjefen mener operatørene har mye å hente på å sette ut subseaoperasjoner til en subseaspesialist som STG.

– Det har med kvalitetssikring og gjennomføring av prosjekter å gjøre. I tillegg vil vi som en gruppe ha bedre oversikt og kunnskap om for eksempel intervensjonsbehov ved subseafelt. Det kan koste dyrt dersom en liten aktør skal selv sette i gang et subseafelt, uten kompetanse eller utstyr til stede, sier Strømme.

Nytenkende
Foruten forente krefter ønsker også Subsea Technology Group å omstille subseaindustriens tankegang innen drift av felt. Tradisjonen for å drive felt til ødeleggelse ønsker nå konsernet å snu.

– Subseautstyr trenger vedlikehold, og vi vil drifte feltene slik at vi vet når deler trenger utskifting eller reparasjon. Det krever en hel del omstilling i industrien, og denne måten å tenke på er nokså fersk, sier Strømme.

Beholder identitetene
Til tross for et felles konsernnavn er ledelsen klar på at de ønsker å dyrke integritet og identitet innen de ulike selskapene.

– Vi har pågående samtaler rundt strukturen av gruppen, men vi er sikre på at vi ønsker å beholde en fin balanse mellom hvert selskap sin identitet og stolthet. Men det må samtidig skapes en bevissthet rundt merkevaren STG, sier Strømme til Oilinfo.

I går lanserte STG sin nye nettside, og konsernet passet på å time det til åpningsdagen av Offshore Europe i Aberdeen. For anledningen er samtlige ledere for de fire subseafirmaene samlet. Nå ønsker de å sette liv til subseakjempen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger