Publisert 4. februar 2000

Kristiansund-bedriftene WeSubsea og SolidGroup har i dag inngått en samarbeidsavtale.

Avtalen omfatter levering av engineeringtjenester til subseamarkedet samt produksjon av subseaverktøy og utstyr. Ifølge en melding fra selskapene har WeSubsea og SolidGroup allerede samarbeidet på flere prosjekter ovenfor store kunder og har sammen en ambisjon om å være en pådriver for økt subseaaktivitet i Kristiansund. Avtalen selskapene nå har signert har en potensiell verdi på flere titalls millioner kroner.

WeSubseas ROV-dredger med tilhørende utstyr har de siste to årene blitt brukt av kunder som Statoil, Shell, BP, Subsea 7, Deep Ocean, Island Offshore, Dof Subsea og Technip. WeSubsea er lokalisert i Kristiansund, Norge og Aberdeen, UK.

SolidGroup er etablert i Dale Industripark i Kristiansund med et avdelingskontor i Bergen, og leverer inspeksjon- og vedlikeholdstjenester for riggmarkedet, maskinering av mellomstore komponenter for offshore- og prosessindustrien, samt konsulenttjenester innenfor HMS, kvalitetsstyring og risikostyring.

Totalt omsatte gruppen for nær 130 millioner kroner med 90 årsverk i 2011, og foreløpige tall for 2012 tyder på en omsetning rundt 220 millioner. Bak SolidGroup står flere selvstendige aktører, inkludert SolidTech, Solid Management, Rig Access, Solid Lifting Technology, Heinsa Mekaniske og Heggset Engineering.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger