SURF-kontrakt til Ocean Installer

Publisert 3. september 2013

Ocean Installer er tildelt en SURF-kontrakt for modifikasjonsarbeid på undervannsinstallasjoner av Statoil.,Kontrakten omfatter flere Statoil-opererte felt på norsk sokkel.

Den totale verdien på den faste delen av kontrakten er på USD 55 millioner, tilsvarende 334,55 millioner kroner etter dagens kurs, med mulighet for opsjoner på ytterliggere cirka USD 95 millioner, eller 577,85 millioner kroner.

– Vi er svært fornøyde med å kunne annonsere en ny Statoil-kontrakt mindre enn seks måneder etter vi inngikk forrige kontrakt, sier administrerende direktør Steinar Riise i Ocean Installer.

– Arbeidet vi skal gjøre er teknisk krevende, og tildelingen viser at markedet har tro på vår prosjektgjennomføringsevne, og at Ocean Installer er i stand til å gjennomføre utfordrende jobber på en trygg og sikker måte.

Jobben omfatter marine operasjoner for utskifting/installasjon av fleksible stigerør og rørledninger, strukturer og kontrollkabler, inkludert sammenkoblingsarbeid. Arbeidet vil finne sted på Statoil-opererte installasjoner offshore på norsk sokkel.

Prosjektledelsen og ingeniørarbeidet skal gjennomføres fra Ocean Installers hovedkontor i Stavanger, med umiddelbar oppstart. Arbeidet offshore vil bli utført i løpet av sommersesongene i 2014, 2015 og 2016, og potensielt også i 2017. I hovedsak vil konstruksjonsfartøyet «Normand Vision» bli benyttet i arbeidet, mens mindre konstruksjonsskip kan bli satt inn ved behov.

– «Normand Vision» er et nybygg levert av Vard og blir satt i drift i juni 2014. Vi er veldig fornøyde med at vi allerede nå har fått henne på en stor og prestisjefull kontrakt. Komplekse og utfordrende jobber i Nordsjøen er nøyaktig det “Normand Vision” er tiltenkt å gjøre, og kontrakten er således en bekreftelse på at markedet ser behovet for et skip av denne typen, avslutter Riise.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger