SUT og boresamtykke til «Songa Delta»

Publisert 30. november 2012

Ptil har gitt SUT til «Songa Delta» og samtykke til bruk av riggen på Stjerne-feltet.,Songa Management AS fikk 8. november 2012 samsvarsuttalelse (SUT) for boreinnretningen «Songa Delta».


– «Songa Delta» og relevante deler av Songa Management ASs organisasjon og styringssystemer er vurdert å være i samsvar med relevante krav i regelverket for petroleumsvirksomhet, skriver Petroleumstilsynet (Ptil) på sine hjemmesider.

Gyldigheten av denne samsvarsuttalelsen forutsetter at Songa Management AS sørger for at innretningen og relevante deler av selskapets organisasjon og styringssystemer blir vedlikeholdt, slik at vilkår og forutsetninger i Ptils vedtak blir ivaretatt.


«Songa Delta»
Riggen er en tredjegenerasjons flyttbar boreinnretning av typen Ocean Ranger, ferdigstilt ved Rauma Repola i Finland i 1981. Innretningen er modifisert flere ganger, og er registrert i Norge med Det Norske Veritas (DNV) som klassifiseringsselskap. Riggen eies av Songa Offshore og er operert av Songa Management AS.

Tillatelse til boring
I tillegg har Statoil fått Ptils samtykke til bruk av «Songa Delta» til boring, sidestegsboring og komplettering på Stjerne -feltet i utvinningstillatelse 104 .

Stjerne-feltet, tidligere kjent som Katla , ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, cirka 13 kilometer sørvest for Oseberg Sør . Vanndypet på stedet er 103 meter.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger