Publisert 30. mai 2007

Sosialistisk Venstrepartis fremste sosialpolitiker Karin Andersen, skammer seg over sin egen regjerings innsats mot fattigdom i Norge.

NTB

I 2005 lovet regjeringen å avskaffe fattigdommen i Norge. To år senere har lite skjedd.
– Jeg er skuffet over ikke å ha fått til mer. Det står altfor mye igjen, sier Andersen, som er leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité, til Aftenposten.

– Vi har lyktes med å få mange flere i arbeid. Det er veldig bra. Men fattigdomsbekjempelsen må bestå av mange andre ting enn arbeidslinjen, sier Andersen. Hun ber om økt handling fra regjeringens side. Regjeringen må få til en skarpere omfordelingspolitikk og et løft for de fattige som står utenfor arbeidslivet, mener Andersen.

– Noen tror de fattige er rusmisbrukerne de treffer på gaten. Men de fleste sitter hjemme og skjemmes over seg selv. Vi politikere må skjemmes fordi vi ikke klarer å få gjort noe med dette, sa Odvar Nordli i 2001. Han har sine ord i behold ennå. Dette er ikke de fattiges skam. Det er min, sier Andersen

Velferdsalliansens leder Leif Mørkved mener det ikke har skjedd noe av betydning for bekjempelse av fattigdom etter at den rødgrønne regjeringen overtok.

– Det skal ikke være fattigdom i verdens rikeste land, sa statsminister Jens Stoltenberg i regjeringens tiltredelseserklæring i Stortinget 19. oktober 2005.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger