Publisert 2. oktober 2007

SV ønsker ikke å forhåndsdømme Hydro-sjef Eivind Reiten før selskapets Libya-avtaler er ferdig gransket. Partiet mener likevel han bør revurdere styreledervervet sitt i StatoilHydro.

NTB

– Man kan ikke ta utgangspunkt i om man liker Reiten eller ikke og deretter ta stilling til hans rolle i denne saken. Det er en god tradisjon å ikke dømme folk på forhånd, sier Ingvild Vaggen Malvik, næringspolitisk talsperson i SV, til NTB.

Mandag, på fusjonsdagen for StatoilHydro, ble det klart at selskapet har satt i gang en ekstern gransking av Hydro-utbetalinger til konsulenter i Libya.

All ære til den ansatte
– All ære til den Hydro-ansatte som meldte ifra og all ære til Helge Lund som tar tak i dette med en gang. Men her trengs det en uavhengig vurdering fra Økokrim på hvorvidt de skal åpne for en etterforskning. Korrupsjon er svært alvorlig, sier Malvik.

Det er ingen hemmelighet at SV ikke var største pådriver for Eivind Reiten som styreleder i StatoilHydro etter hans bedrifter som Hydro-sjef. Per i dag er han inhabil i granskingen av Libya-utbetalingene fordi han innehar denne dobbeltrollen.

Reitens egen vurdering
I SV ønsket man ikke tirsdag å uttale seg om Reitens framtid som styreleder i StatoilHydro, utover at han selv må vurdere om han er rett mann for oppgaven.

– Ingen kan tvinge ham til å være styreleder. Vi ønsket oss en ukontroversiell styreleder, med kvaliteter som gjør at han kan samle to ulike bedriftskulturer, og en person med tillit blant de ansatte, sier Malvik.

På Statoils bedriftsforsamling tidligere i år ble det klart at Reiten ikke hadde tillit hos de ansatte, som gikk imot å innsette Hydro-sjefen som styreleder i det nye selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger