Publisert 23. mai 2007

SV har problemer med å holde på sine tidligere velgere. Bare fire av ti SV-velgere fra forrige kommunevalg sier de vil stemme på partiet til høsten.

NTB

Partiet går mest tilbake på kommunevalgbarometeret TNS Gallup har gjort for Kommunal Rapport og TV 2. SVs oppslutning er redusert med 2,8 prosentpoeng til 8,3 prosent fra barometeret i begynnelsen av mai.

24 prosent av SV-velgerne er nå usikre på hvem de vil stemme på, mens hele 31 prosent har gått over til Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet går noe fram fra forrige måling, og ender på 31,3 prosent. Særlig nord for Dovre står partiet sterkere enn på lenge. Hele 45 prosent av de spurte i denne delen av landet sier de vil stemme Ap i kommunevalget.

Fremskrittspartiet øker mest, og får sitt beste kommunevalgbarometer siden januar. Partiet får en oppslutning på 22,4 prosent, fram 2,3 prosentpoeng siden målingen i begynnelsen av mai. Høyre går tilbake med 0,9 prosentpoeng, og får støtte av 16,1 prosent av de spurte.

Senterpartiet øker med 1,8 prosentpoeng til 7,1 prosent, mens Venstre og Kristelig Folkeparti ligger likt, på 5 prosents oppslutning. Venstre øker med 0,7 prosentpoeng, mens KrF går tilbake med 0,3.

Det nye partiet Rødt går tilbake med 1 prosentpoeng til 2,5 prosent. Ander partier og lister går tilbake med 0,7 prosentpoeng til 2,2 prosent.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger