Publisert 7. desember 2006

Den samlede produksjonen av petroleum på norsk kontinentalsokkel var de ni første månedene i 2006 på 185,9 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter.

NTB

Det er en reduksjon på 4,9 millioner av denne måleenheten sammenlignet med samme periode i fjor. En standard kubikkmeter er cirka 1 tonn. En oljeekvivalent er en angivelse som brukes for å få olje, gass og flytende naturgass (LNG) på samme måleenhet.

Produksjonen av gass har hatt en liten økning, mens oljeproduksjonen har sunket noe. Den samlede oljeproduksjonen utgjorde 122 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter i de ni første månedene i år. Dette er en reduksjon på 7,2 millioner fra samme periode i fjor, opplyser Statistisk sentralbyrå.

På norsk sokkel finnes det totalt 46 produserende oljefelt, og det største er fortsatt Ekofisk, som var det første norske feltet som startet oljeproduksjonen tilbake til 1971.

Produksjonen av naturgass har fortsatt å øke. I løpet av de tre første kvartalene i år var gassproduksjonen på 64 tonn oljeekvivalenter, mens den i samme periode i fjor var på 61,6 millioner tonn oljeekvivalenter. Det er i dag 38 felt som produserer naturgass.

De ni første månedene i 2006 ble det produsert litt mer LNG (flytende naturgass) enn i 2005.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger