Publisert 4. februar 2000

Produksjonen i oktober måned i år var 1,4 millioner Sm3 oljeekvivalenter lavere enn samme periode i fjor. Både olje- og gassproduksjonen var lavere enn i fjor.

Trenden generelt på norsk sokkel er at oljeproduksjonen, men at gassproduksjonen fortsatt øker. Ifølge Oljedirektoratet ble det i oktober i år produsert 9,9 millioner Sm3 olje, 8,2 milliarder Sm3 gass, 0,3 millioner Sm3 kondensat og 1,4 millioner Sm3 NGL (natural gas liquids). Kondensatmengden er lik som i samme periode i fjor, mens NGL-produksjonen har økt med 100.000 Sm3. Oljeproduksjonen har derimot falt med 800.000 Sm3, og gassproduksjonen har falt med 600 millioner Sm3.

– Produksjonen på Snøhvitfeltet var stengt i oktober på grunn av planlagt vedlikehold. Produksjonen fra Vigdis- og Snorrefeltet var også redusert på grunn av planlagt vedlikehold, melder Oljedirektoratet.

Så langt i år er produksjonen 600.000 oljeekvivalenter lavere enn i samme periode i fjor. årsaken er en nedgang på 5,6 millioner Sm3 olje, men denne nedgangen blir delvis kompensert for ved 4,5 milliarder Sm3 i økt gassproduksjon og 500.000 millioner Sm3 i økt kondensatproduksjon.

Foreløpige tall for november viser at dagsproduksjonen har ligget på rundt 2,064 millioner fat olje og 9 milliarder Sm3 netto gass. Feltene Snøhvit og Vale har vært stengt i november på grunn av tekniske problemer og planlagt vedlikehold. Vale er et lite gasskondensatfelt 16 kilometer nord for Heimdal, som er bygget ut med en havbunnsinnretning knyttet til Heimdal.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger