Publisert 4. februar 2000

Helge Lund mener 2009 blir det svakeste året på mange tiår, og advarer mot for stor optimisme. StatoilHydro-sjefen mener også at Oljedirektoratets nedjustering av potensialet i Barentshavet er korrekt.

– Selv om vi ser mye optimisme, vil dette året bli det svakeste på mange, mange tiår. Det er fortsatt en meget stor usikkerhet der ute. Gassprisene er historisk lave. Og selv om vi har sett en oljeprisoppgang, er det fortsatt fallgruver, sa StatoilHydro-sjef Helge Lund under Paretos årlige olje- og offshoreseminar på Holmenkollen Park Hotel, ifølge E24.

Ifølge Aftenbladet Energi tror Lund at etterspørselen etter gass vil synke ti til 15 prosent i forhold til dagens nivå. Han advarer om at oljemarkedet er skjørt – til tross for prisstigningen den siste tiden.

– Selv om oljeprisen har steget igjen, er markedet fremdeles skjørt. Vi må være forberedt på svingninger framover, men på lang sikt tror vi prisen vil stige. Hva som skjer med kostnadene på leverandørsiden vil også påvirke inntektsstrømmen, sa Lund ifølge nettavisen.

Helge Lund trakk også fram at fusjonen mellom Statoil og Hydro var godt timet, og at det sammenslåtte selskapet er ti milliarder kroner mer effektivt enn selskapene var hver for seg.

I går la Oljedirektoratet fram et nytt og nedjustert anslag over uoppdagete ressurser i Barentshavet. I alt er det boret 85 brønner i landets nordligste havområde, men bare to har vist seg kommersielt interessante; Snøhvit og Goliat.

StatoilHydro-sjefen sier at han er enig i nedjusteringene, og at StatoilHydro ikke har nye letemål i Barentshavet.

– Vår borekampanje i området er avsluttet, og resultatet var ikke som ventet. Vi har skaffet oss to nye lisenser i 20. konsesjonsrunde og vurderer disse, men per i dag har vi ingen boremål, sier Lund til Aftenbladet Energi, og legger til at selskapet ikke har funnet nøkkelen i Barentshavet.


Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger