Publisert 4. februar 2000

Interoils Ebony-1-brønn, oppkalt etter det svarte treslaget ibenhold, viser olje. I tillegg er det påvist et to meters gass- og kondensatintervall.

Oljeintervallet som er påvist, er på fire meter. Brønnen ligger i Ghana, og ble spuddet 22. oktober på 86 meter dypt vann. Interoil melder at unnene i Ebony-1 kan være knyttet til Tullow Oils Tweneboa-prospekt, men det er for tidlig å si noe sikkert om det ennå.

– Denne tolkningen av resultatene er veldig oppmuntrende. Det reduserer risken betraktelig på prospektene i regionen, og øker våre kunnskaper om hydrokarbonene i bassenget, sier administrerende direktør Nils N. Trulsvik i Interoil Exploration & Production, og legger til at det er for tidlig for selskapet å si noe om størrelsen på funnet.

Interoil Exploration & Production har en andel på 31,5 prosent i prosjektet. Det samme har Tullow Oil, som også er operatør. I tillegg har Thani Ghana en andel på 22,5 prosent, Sabre Oil har 4,5 prosent mens Ghana National Petroleum Corporation har 10 prosent andel.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger