Publisert 21. desember 2007

Den svenske børsoperatøren OMX kjøper deler av den nordiske elbørsen Nord Pool for 2,3 milliarder kroner. Planen er å bygge opp et nytt selskap for global handel med CO2-kvoter.

NTB

OMX kjøper Nord Pools juridiske virksomhet, konsulentdelen og den internasjonale delen av selskapet. Planen er å skape en ny forretningsenhet for internasjonal handel med energiaksjer og andre verdipapirer, såkalte energiderivater, ifølge en pressemelding fra selskapene.

Den nye enheten skal ha base i Oslo.

OMX-direktør Magnus Böcker sier at ambisjonen til det nye selskapet er å være i tet når det gjelder å bygge et ledende europeisk marked for CO2-produkter som kvoter.

– Nord Pools erfaringer og kunnskaper om det finansielle markedet sammen med OMXs teknologi og kundebase betyr store muligheter for et sterkt selskap som vil stå i en gunstig posisjon når det gjelder å høste fordeler av utviklingen av et globalt marked for CO2-utslipp, sier han.

Nord Pool eies av de systemansvarlige nettselskapene i Norge og Sverige, Statnett SF og Affärsverket Svenska Kraftnät. I 2002 ble den fysiske kraftomsetningen skilt ut i et eget datterselskap, Nord Pool Spot, som ikke er omfattet av overtakelsen.

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger