Svensk subsea ser mot Norge

Publisert 1. april 2014

Fem svenske teknologiselskaper har gått sammen og etablert industrigrupperingen Swedish Subsea Turnkey Solutions (SSTS). Nå sikter de mot det norske offshore subseamarkedet.,De fem bedriftene på den svenske vestkysten mente de hadde mer å hente i det norske offshore- og subseamarkedet. For to år siden gikk de sammen og etablerte industrigrupperingen Swedish Subsea Turnkey Solutions. Ett av selskapene i sammenslutningen, ingeniør- og prosjekteringsbedriften Miweco i Trollhättan, har etablert kontor i Oslo og er allerede involvert i flere konsulentoppdrag for Aker Solutions.

Denne uken gjør industrigruppen sine framstøt på den store subseautstillingen og -konferansen Subsea Valley 2014 på Telenor Arena på Fornebu, og 7. mai står et charterfly klar på Gardermoen for å ta et 30-talls representanter fra de norske subsea-miljøene til Trollhättan for å bli kjent med kompetansen som regionens bedrifter kan tilby.

– Vi satser definitivt offensivt mot det norske offshoremarkedet, sier Lars Söder, administrerende direktør i Miweco, og talsmann for Swedish Subsea Turnkey Solutions.

– Vår region har en lang og spennende industrihistorie fra de konkurranseutsatte bil-, fly- og forsvarsindustriene, sier Söder.

Nå vil han ta med seg erfaringene og kompetansen fra de tradisjonsrike bedriftene fra Trollhättan over til norsk olje og gassindustri.

Totalt har industrigruppen ca. 200 ansatte med erfaring fra high-tech bransjene som har preget og utviklet Trollhättan-samfunnet de siste tiårene. Årlig omsetter de fem subsea- kameratene for nesten 300 millioner kroner.

– Sammen står vi sterkere, sier Söder.

Han omtaler Swedish Subsea Turnkey Solutions som et komplett miljø som tilbyr utvikling, produksjon og uttesting.

– Vår viktigste konkurransekraft er det betydelige kompetanse- og teknologifortrinn som hele gruppen besitter, og som skal sikre at vi kommer på leverandørlistene når nye undervannsfelt på norsk sokkel skal utvikles og settes i drift, sier Söder.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger