Publisert 4. februar 2000

Svenske PA Resources har blitt tildelt andeler i Blokk 8, offshore vestkysten av Grønland. Der har de aldri vært før, og håper nå på sort gull og grønne skoger.,Andelen ble gitt svenskene av det grønlandske landsstyret og den danske regjeringen, og omfatter området døpt West Disko 8, lokalisert i Disko-Nuussuag-regionen. Det dekker et område på rundt 11.100 km2, og PA Resources har fått en 87,5 prosents eierandel i blokken. Resten eies av Grønlands eget oljeselskap, Nunaoil. Sistnevnte har, ved lov, en eierandel i alle blokker offshore øya.

Seismiske undersøkelser viser gode muligheter for olje og gass i den aktuelle regionen. Offshore Grønland er også en av de aller siste potensielt svært hydrokarbonrike regionene i verden som enda ikke har blitt utsatt for ekstensiv gjennomhulling.

– Lisensen i Blokk 8 utgjør en stor mulighet for oss. PA Resources utvider med dette sin prospekteringsvirksomhet betraktelig til et område med meget stort potensiale, sier selskapets konsernsjef, Ulrik Jansson, i en kommentar.

Nå skal 4.000 kilometer med 2D-seismikk samles inn, deretter 3D-seismikk, før leteboringen skal tilta. Det er samtidig, og med god grunn, meget strenge miljøkrav til boring utenfor Grønland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger