Publisert 30. september 2013

RWE Dea måtte kappe borestrengen i hovedbrønnen., RWE Dea vil bore ferdig Sverdrup som sidesteg. (Illustrasjon: OD)

RWE Dea spuddet norskehavsbrønnen 6608/2-1S Sverdrup i lisens 330 med semien «Transocean Winner» 6. juni i år, og skulle etter planen vært ferdige med operasjonen i starten av september, men det har foreløpig drøyd ut.

Nå kommer det frem av en søknad til Miljødirektoratet at det er brønntekniske problemer som er årsaken til forsinkelsen.

Etter å ha boret ned til 5263 meter ble borekronen hentet ut og skiftet. Under tripping inn i åpent hull ble det erfart trange seksjoner, og hullet ble rømmet fra 4691 meters dybde. På 5073 meters dyp gikk man mekanisk fast, og det var ikke mulig å komme løs med borestrengen. Det ble derfor besluttet å skyte av strengen 192 meter over borekronen.

Basert på arbeidet som ble gjort for å komme løs, samt hullproblemene som ble erfart, ble det vurdert at fisking av gjenværende BHA vi hullet ville være svært krevende og risikofylt. Det ble derfor konkludert med at utstyret forlates permanent, og brønnen ble plugget lenger oppe.

Vil bore resten som sidesteg

RWE mangler ca 240 meter på å nå totaldybden for brønnen, og vil bore dette videre som et sidesteg for å få bedre geologisk forståelse av området, og for å nå objektivet for brønnen. Sidesteget får navnet 6608/2-1 S T2, og skal bores fra ca 4500 meter og ned til TD på 5500 meter.

Vanndypet på lokasjon er 311 meter. Hydrokarbontype i tilfellet funn kan være olje, kondensat og/eller gass, men med en liten forventning om olje som mest sannsynlig. PL 330 ble tildelt i den 18. konsesjonsrunden i juni 2004.

Lisenshaverne i PL 330 er operatør RWE DEA (40 prosent), Marathon Oil (30 prosent) og Lundin (30 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger