Publisert 19. november 2008

Den svenske regjeringen vil sende flere marinefartøy til Adenbukta for å beskytte FN-skip mot angrep fra somaliske pirater. Norge har foreløpig ingen slike planer., NTB

Sverige planlegger å sende to fregatter og et moderskip til farvannene utenfor den piratherjede kysten av Somalia. Fregattene vil delta i EUs britiskledede marineflåte i området, sier den svenske regjeringens talsmann Mikael Östlund. De svenske fregattene skal bidra til å beskytte skip med forsyninger fra Verdens matvareprogram.
De svenske skipene blir tidligst utplassert i april, og de vil ha et mannskap på om lag 145 personer, skriver AP. Det er ventet at Riksdagen vil godkjenne utplasseringen av skipene tidlig neste år.
Den norske regjeringen har foreløpig ikke planer om å sende marinefartøy. – Regjeringen vurderer fortløpende de forespørsler som kommer inn. De nye marinefartøyene skal nå innfases, og vil ikke være klare før andre halvår 2009. Før det vil det ikke være aktuelt, opplyser underdirektør Helene Lassen i Forsvarsdepartementet til NTB.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger