Publisert 4. februar 2000

Et av verdens største offshore forsyningsselskaper, Swire Oilfield Services, har blitt enda større ved å kjøpe det australskbaserte selskapet Maritime Products & Services (MPS).

Oppkjøpet er det siste i Swire Oilfield Services planer om internasjonal vekst. I løpet av de siste ni månedene har Swire kjøpt selskaper i Norge, Angola, Nigeria, USA og nå Australia for totalt 350 millioner kroner (USD 65). I tillegg til oppkjøpene har 180 millioner kroner blitt investert for å forbedre og forsterke selskapets internasjonale flåte.

Mens Australia nyter gode markedsforhold har nå operatører i regionen fått tilgang til Swire Oilfield Services enorme rekke av produkter og servicer. MPS har åtte ansatte og har vokst til å bli en at Australias ledende leverandører av kjemiske tanker, pumper og filtreringsutstyr.

– Vi ble tiltrukket til MPS da deres industriledende produkter og høykvalitets kundeservice er på linje med våre egne verdier, sier direktør og generalsjef for Swire Oilfield Services Limited, Rupert Bray i en pressemelding.

– Etterspørselen etter MPS sine tjenester i Australia og Asia-Pasific har økt betydelig i løpet av de siste årene, og oppkjøpet gir oss en glatt entré til markedet, sier Bray.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger