Publisert 13. mai 2006

Bergen Mekaniske Verksted fikk ordrene fra skipsreder Ellen M. Forland som bestiller to spesialskip til én milliard kroner og vil sysselsette opp mot 500 verftsarbeidere i Bergen.

Den snart 80 år gamle skipsrederen Ellen M. Forland tynges ikke av alderen og har bestilt to spesial-skip til én milliard kroner skriver dn.no.

-Så lenge hodet er friskt, skal jeg holde på. Det er kjærligheten til båtene og sjøfolkene som driver meg. Det er derfor jeg orker strevet. Jeg vil bevise at vi med norske sjøfolk kan mer enn noen andre i verden. Vil du noe, må du gjøre det selv, sier Forland.

Hun gleder seg til å ansette 80 nye norske sjøfolk i forbindelse med det nye prosjektet. Fra før er det 75 ansatte i E. Forland Shipowners .

Verftssjef Magnus Stangeland gliser fra øre til øre. Han har sikret de 275 ansatte ved BMV arbeid i lang tid. Han har lang erfaring med Forland-familien.

– Dette er et vestlandsprosjekt. Vi bygger skrogene i Polen og utruster skipene i Bergen. Nesten alle underleverandører er lokale bedrifter, og Sparebanken Vest finansierer byggingen. På det meste vil vi sysselsette opptil 500 mann på BMV .

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger