Publisert 4. februar 2000

Per 30. juni er 19 letebrønner påbegynt på norsk sokkel. Av disse er 13 undersøkelsesbrønner og seks avgrensningsbrønner, og det er gjort syv nye funn. (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)

Fire av disse er gjort i i Nordsjøen, to i Norskehavet og ett i Barentshavet.?

I første halvår 2011 ble det boret 21 letebrønner og gjort åtte funn. årsakene til at det så langt i år er boret færre letebrønner, er blant annet at nye boringer kommer sent i gang fordi pågående boreoperasjoner tar lengre tid enn beregnet. Funnbrønnene i år har vært mer kompliserte og dermed tatt lengre tid å fullføre enn fjorårets brønner, blant annet som følge av testing og utvidet datainnsamling.

Nye rigger kommer også senere i gang enn planlagt, og dette får konsekvenser for antallet nye brønner i et stramt riggmarked.

Fire i Nordsjøen
Det er gjort fire funn i Nordsjøen. Tre av disse innholder olje og ligger i nordlig del, mens det siste er et gass/kondensatfunn påvist i brønn 2/4-21 sør i Nordsjøen.??

De to største og mest lovende er oljefunnet gjort av Wintershall i brønn 35/9-7 i Skarfjell -prospektet i Gjøa -området, og gass/kondensatfunnet i brønn 2/4-21 i King Lear -prospektet operert av Statoil sør i Nordsjøen i Ekofisk -området. Boreoperasjonen her er ennå ikke avsluttet og funnet er ikke avgrenset. Men de foreløpige boreresultatene indikerer interessante gassvolumer med henblikk på å bygge ny infrastruktur i området. Det er også vurdert å bore andre prospekter i området.

To i Norskehavet
I Norskehavet er det påvist gass i brønn 6507/7-15 S i Zidane 2 -prospektet, operert av RWE Dea i nærheten av Heidrun -feltet. Maersk har gjort et lite oljefunn i brønn 6406/3-9 i T-Rex -prospektet. Funnet er under evaluering og foreløpig uten ressurstall.

En i Barentshavet
I Barentshavet har Statoil gjort et olje- og gassfunn i brønn 7220/7-1 i Havis -prospektet, like ved Skrugard -funnet. Det er det største funnet som er gjort på norsk sokkel i år.

– Det er gledelig at det er gjort sju funn – og tre av disse er forholdsvis store, sier oljedirektør Bente Nyland.

– Jeg registrerer at nye boringer kommer seint i gang og at det er et høyt aktivitetsnivå på norsk sokkel, legger hun til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger