Publisert 4. februar 2000

I dag ble Siems nye supply- og supportskip «Seven Sisters» døpt i Dusavika i Stavanger. Korps, champagne og bunad satte preg på seremonien.,

TIL VIGDIS: Morten Krogh kan fortelle at «Seven
Sisters» skal til Vigdis for å jobbe.
(Foto: HENRIK SALTHE)

Hendelsen fant sted ved Subsea 7s lokaler i Dusavika i Stavanger, og skipet skal ut i drift for Subsea 7 i løpet av noen dager.

Til Vigdis
– Nå skal hun ut på oppdrag for StattoilHydro, til Vigdis. Vi har et annet skip, «Seven Navica», som har lagt en 16 tommers rørledning mellom Statfjord C og Vigdis, og nå skal «Seven Sisters» koble endestykket på rørledningen ved Vigdis og legge en spool, forteller Subsea 7s Operations Director Morten F. Krogh til Oilinfo.

Det oppdraget skal ta mellom en uke og to uker, deretter skal skipet videre til Yttergryta i månedsskiftet juli/august. Der skal skipet utføre lignende oppdrag som på Vigdis, også der for StatoilHydro.

– Leverer kvalitet
Siem Offshore, som er reder for «Seven Sisters» har etter hvert nærmest klippekort hos Kleven Verft i Ulsteinvik, som har bygget «Seven Sisters». Dette er det tredje skipet Kleven bygger for Siem, men over ti til er på vei.

VEL DøPT: Gudmor Anne Mundal knuser flaska på
første forsøket. (Foto: HENRIK SALTHE)

– Vi er veldig fornøyd med Kleven; de holder avtaler, er presis på datoer, og leverer kvalitet, forteller Siem Offshores COO Lars Bruun til Oilinfo.

Bruun ser at mange selskaper bygger flere og flere skip i utlandet, men selv er han klar på at Siem helst vil gjøre ting her hjemme.

– Vi bygger ting i Norge på grunn av kvalitet, og kvaliteten er det som til sist står igjen som viktig for klienten, sier Bruun.

Med korpsmusikk og taler ble «Seven Sisters» behørig døpt, og champagneflasken knuste på første forsøket da gudmor Anne Mundal smalt den inn i skroget.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger