Publisert 4. februar 2000

Konsernsjef i Aker Solutions, Simon Lieungh, mener norske politikere er tafatte, og burde ha kommet lenger innen satsingen på offshore vindkraft i Norge.

SIMON LIEUNGH: Mener norske politkere er tafatte
i spørsmålet om utvikling av havvind. (foto:MAIKEN
REE)

Lieungh talte under Sola-konferansen i dag, og sa at Aker Solutions ønsker å bli en sterk aktør innen vindkraft. Konsernsjefen trakk fram kontrakten Statoil og Statkraft vant for utbygging av offshore vindkraftfeltet Doggerbank i Storbritannia.

– Doggerbank gir store muligheter for norske selskaper. Vi må nå samle alle våre krefter for å bli en sterk aktør innen offshore vind. Men først må det komme gode beslutninger fra politisk hold, sa Lieungh.

Burde kommet lenger
Konsernsjefen presiserer overfor Petro.no at det vil ta flere år før Doggerbank-prosjektet tar form. Når de tider kommer, vil Aker Solutions med Aker Verdal i spissen være forberedt på å konkurrere om kontrakter i prosjektet.

– Hva synes du om at Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener at Norge ikke bør bruke ressurser på å satse på havvind?

– Hvis han har sagt det er det ikke særlig bra. Norge burde absolutt være sterke innen havvind. Jeg synes det er tafatt av politikerne at de ikke har kommet lenger i arbeidet rundt tilrettelegging av offshore vindkraft, sier Lieungh til Petro.no.

Feil å overlate vindsatsing til andre nasjoner

Ingen grunn til å sprette Champagnen
Simon Lieungh får støtte fra KrF-leder Dagfinn Høybråten, som også mener at Norge har en lang vei å gå innen satsingen på offshore vindkraft.

– Det var ingen grunn til å sprette champagnekorkene når Statoil og Statkraft vant Doggerbank-kontrakten. Norske bedrifter trenger langt mer tilrettelegging for offshore vindkraft her hjemme før vi kan kalle oss konkurransedyktige i utlandet. Jeg håper vi får skikkelige grobunn i Norge slik at vi kan utvikle teknologien her. Det ville være synd hvis vi tapte mot andre land som legger til rette for havvindindustrien, sa Høybråten under konferansen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger