Publisert 4. februar 2000

Industri Energi, LO og Offshoredykkerunionen (ODU) og deres advokater stilte til høring ved Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg tirsdag.

Foreningene var der på vegne av nordsjødykkerne, som påviselig lider av lungeskader og nerveproblemer som følge av offshoredykkingen de første tiårene av det norske oljeeventyret, melder Industri Energi.

Norske myndigheter ikke gjorde nok for å beskytte dykkernes liv og helse i denne perioden, hevdet LO-advokat Katrine Hellum-Lilleengen, og argumenterte at det er et grunnleggende brudd på menneskeretten om at staten ikke ivaretar sin plikt til å ivareta sine innbyggeres liv og helse. Hun konkluderte at dykkerne derfor bør ha krav på ytterligere erstatning.

De syv dykkerne saken omhandler er, Dag Vilnes, Magn Håkon Muledal, Bjørn Anders Nesdal, Knut Arvid Någård, Per Arne Jacobsen, Anders Lindahl og Sigurdur P. Hafsteninsson. De er alle tidligere nordsjøsdykkere i pionerperioden fra 1965 og i tiårene etter. Alle sliter med alvorlige lidelser og helseskader som følge av dykkingen. I tillegg er dykkerne representert ved advokatene Erik Johnsrud og Heike Bentsen fra advokatbyrået Ness Lundin og Eivind Ludvigsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger