Publisert 4. februar 2000

(OTC ’09) Etter først å ha truffet hverandre på årets UK2Norway-konferanse i Stavanger i mars, benyttet norske Fluid Control og britiske Wessington Cryogenics denne uken OTC til å signere en eksklusiv samarbeidsavtale.

NORSK-BRITISK SAMARBEID: Norske Fluid Control og
engelske Wessington Cryogenics har inngått et eksklusivt
samarbeid. Bak f.v.: George Rafferty (NOF Energy), Martin
Woodhouse (Wessington), Geir Undem og øistein Tømte
(Fluid Control). Foran f.v: Gill Southern (Wessington) og
Joanne Leng (NOF Energy)

I korte trekk går avtalen ut på at Sola/Stavangerbaserte Fluid Control skal markedsføre og selge Newcastle-baserte Wessington Cryogenics (WC) produkter gjennom sine kanaler i Norge og Danmark. Markedssjef i Fluid Control, øistein Tømte, og WCs salgssjef Martin Woodhouse ser begge store muligheter i det nye partnerskapet:

– Våre produkter passer perfekt sammen, og vi deler også i stor grad samme kundebase. Vi konkurrerer ikke på noen områder, og slik sett ser vi bare for oss et godt vekstpotensial, sier øistein Tømte til Oilinfo på den britiske paviljongen under årets OTC i Houston.

Wessington Crygenics spesialiserer seg på ISO-sertifiserte nitrogentanker i alle størrelser, og selger til en rekke industrier. Hovedmålgruppen er likevel innen olje og gass, hvor store tanker er sårt tiltrengte på installasjoner og skip. Selskapene traff hverandre under UK2Norway-konferansen i Stavanger i mars, arrangert av Oilinfo Arena og NOF Energy, og en sammenligning av markeder og produkter har ført frem til avtalen som ble signert i Texas denne uken.

Som vårt eget
I utgangspunktet skal avtalen løpe i tolv måneder, før den så skal evalueres. Martin Woodhouse ser derimot ingen grunner til at den ikke skal fortsette i lang tid fremover:

– Fluid Control skal ikke bare bidra til WCs fordel på salgsdelen, men også på servicedelen. Dette er bra for oss, også fordi vi har fått tilbakemeldinger fra våre kunder at de liker best å forholde seg til en stabil tredjepartsleverandør, fremfor å alltid måtte gå til produsenten, forklarer Woodhouse.

– Vi kommer til å gå ut i markedet med deres produkter som om det skulle vært våre egne. Primærmålgruppen blir den samme som for vår egen produktlinje; olje- og gassegmentet, legger Tømte til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger