Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har gitt grønt lys for Det norskes planlagte boring av Ulvetanna-prospektet i lisens 356 i sørlige Nordsjø. Forhåpningene er høye.

Ulvetanna: Fem mil unna Ekofisk (Ill: Det norske)

Boringen av letebrønn 3/4-2S fortsetter nå etter planen, og den oppjekkbare “Maersk Guardian” vil sette borekronen i sjøbunnen en gang i tredje kvartal i år.

Det norske har naturligvis visse forhåpninger til resultatet av brønnen, og lisenspartnerne har tidligere skissert at prospektet kan inneholde mellom 70 og 250 millioner fat oljeekvivalenter. Hovedmålet for boringen ligger i lag av Danian/ Upper Cretaceous Chalk; Ekofisk- og Tor-formasjonene, og brønnen planlegges boret ned til en total målt dybde på 3.038 meter. Operatøren håper å finne olje av Ula-kvalitet i prospektet.

Estimert varighet av boreoperasjonene er 50 døgn hvis brønnen er tørr. Gjøres det derimot funn, kan det bli aktuelt med boring av en sidestegsbrønn med en varighet på omlag 14 dager, fulgt av brønntesting med en varighet på omlag 20 dager.
Brønnen ligger i lisens 356, og vil bli lokalisert 55 kilometer øst for Ekofisk feltsenter og 221 kilometer sørvest for norskekysten ved Farsund. Vanndypet i området er ca. 50 meter. Det norske er operatør og eier 60 prosent av lisensen, og har med seg Repsol som partner.

Lisensen ble sist tildelt som en del av TFO-runden i 2005.

Les om Ulvetanna og alle andre pågående boreprosjekter på norsk sokkel i siste utgave av Leteuken , som er et fast innslag i vårt ukentlige, gratis nyhetsbrev PetroNews Weekend .

Les også vårt portrettintervju med Det norske-høvding Erik Haugane i den digitale utgaven av vårt anerkjente bransjemagasin PetroNews .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger