Publisert 4. februar 2000

Egenkapitalen er tapt i Odfjell Drilling. Mye av skylden for det ligger i striden med Statoil om den splitter nye boreriggen «Deepsea Atlantic».

STRIDENS KJERNE: «Deepsea Atlantic».
(Foto: ODFJELL DRILLING)

Ifølge årsberetningen til selskapet var den bokførte egenkapitalen i selskapet da på minus 180 millioner kroner. Dette er ifølge Dagens Næringsliv en kraftig forverring fra året før, men ifølge konsernsjef Simen Lieungh har ikke selskapet problemer med finansiering.

– Konsernets evne til egenfinansiering av nødvendige investeringer er tilstrekkelig, skriver Lieungh i årsberetningen.

Resultatet ble sterkt påvirket av konflikten mellom Odfjell Drilling og Statoil om bruken av «Deepsea Atlantic». Den splitter nye riggen ble satt til å letebore på Gullfaks-feltet, men dypvannsriggen var for kraftig for brønnhodene på det relativt grunne havdypet, og fikk derfor problemer med brønnhodene. Riggen ble liggende til land i en lang periode, uten at det var avklart hvorvidt Statoil skulle betale dagrater for landligget. En rettssak hvor Odfjell førte et krav på en milliarder kroner i tilbakeholdte riggrater konkluderte med at selskapet skulle betale Statoil 67 millioner kroner i erstatning. Striden har senere blitt avsluttet gjennom et forlik mellom partene, og riggen jobber nå igjen i nærheten av Gullfaks. Striden førte til at Odfjell gikk glipp av store inntekter på riggen mens den lå til land.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger