Publisert 4. februar 2000

Skatteetaten mener Transocean har unndratt 10 milliarder kroner i skatt, og økokrim tar nå ut tiltale mot to skatterådgivere og to Houston-selskaper.

De to skatterådgiverne jobber for Transocean-konsernets norske virksomhet, mens de to selskapene det er tatt ut tiltale mot har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas, men er registrert i skatteparadiset Cayman Islands, melder NTB. Samtlige er tiltalt for medvirkning til grovt skattesvik, mens de to selskapene i tillegg er tiltalt for medvirkning til brudd på regnskapsloven.

Forholdene de er tiltalt for stammer fra perioden 2000 til 2002, og gjelder en rekke skattemessige disposisjoner foretatt i forbindelse med salget av tolv oljerigger fra det norske selskapet Transocean AS/ASA til ulike selskaper på Cayman Islands. NTB skriver at Skatteetaten har foretatt etterligning for cirka 10 milliarder kroner, og at økokrim mener de to skatterådgiverne forsettlig eller grovt uaktsomt har medvirket til å gi ligningsmyndighetene uriktige eller ufullstendige opplysninger som de burde forstått kunne føre til skatte- eller avgiftsmessige fordeler.

Riggselskapet kom i søkelyset høsten 2004, da norske ligningsmyndigheter begynte å undersøke transaksjoner i selskapets datterselskaper i Nordsjøen. Det gikk så langt at i mars 2005 gikk økokrim til ransaking av Transoceans kontorer i Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger