Publisert 4. februar 2000

Glasspluggspesialistene i TCO har forfremmet salgssjef Morten Lerbrekk til konsernsjef, og skal nå bygge på veksten fra 2010 med nye ansatte og flere produkter.

NY CEO: Morten Lerbrekk har tatt steget opp fra salgssjef til
konsernsjef i TCO (Foto; TCO)

Bergensbaserte TCO slo gjennom for fullt i 2004, da det under ONS vant teknologiprisen for sin banebrytende laminerte TDP-glassplugger for nedihullsbruk.

Selskapet har nå i en periode engasjert Helge Nilsen som midlertidig konsernsjef, men fra og med første januar vil Morten Lerbrekk overta denne stillingen permanent. Han er utdannet siviilingeniør, og hadde åtte år i Schlumberger før han gikk til TCO. Nå kommer han fra stillingen som salgssjef i selskapet; en posisjon han har holdt i to år.

Opp og fram
– Dette er et stort skritt for meg. Nå har jeg brukt to år på å bygge opp salgsorganisasjonen, blant annet med kontor i Houston og Aberdeen og flere salgsingeniører i Norge, og nå er det på tide å dra resten av selskapet opp på samme nivå. Vi har mange idéer rundt produktene våre, og vil satse mer på utvikling av disse. Vi forventer enda sterkere vekst fra 2010-2011 enn 2009-2010, og trenger en organisasjon som kan ta imot, forklarer Lerbrekk til Oilinfo.

– Betyr det økning av stab og større lokaler?

– Vi har bra lokaler i dag; store nok til å håndtere det dobbelte av dagens aktivitet. Vi kommer til å ansette rundt 15 nye personer. Noen av dem i Stavanger, og da for det meste operasjonelle stillinger. Flesteparten vil likevel komme i Bergen. Vi kommer også til å utvide aktiviteten i Aberdeen, Butikken går godt, forklarer Lerbrekk fornøyd.

TCO er nå også i ferd med å etablere et datterselskap i Russland, hvor de allerede har en salgssjef på plass i Moskva. Det russiske datterselskapet vil konsentrere seg mest om oppdrag og leveranser til offshore Russland og områdene rundt det Kaspiske Hav.

Et bredere spekter
TCO er kjent for sine glassplugger, men den nye direktøren varsler nå et bredere spekter av teknologier og produkter på vei:

– Den første glasspluggen vår kom i 2004, etter å ha vært under utvikling siden 2002. Den har vi nå store planer om å intensivere videreutvikling av. I tillegg vil vi satse mindre snevert, ved å inkludere supplerende produkter i sortimentet, sier Lerbrekk til Oilinfo.

Fornøyd formann
Styreformann i TCO, øystein Elgan, er meget fornøyd med at Lerbrekk ble overtalt til å overta ledervervet i selskapet:

– Han er en meget verdig erstatter for Helge Nilsen, som for øvrig har gjort en fremragende jobb. Nilsen var bare leid inn til jobben midlertidig, men har gjort en god jobb med å bygge organisasjonen og selskapsstrukturen i TCO. Med Morten Lerbrekk i stolen kan vi fokusere mer på det tekniske, da vi får en konsernsjef som er mer «hands on», sier Elgan til Oilinfo.

Nå gjenstår bare å fylle Lerbrekks sko som salgssjef i Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger