Publisert 4. februar 2000

Brønnutstyrsleverandøren TCO tar over verkstedslokaler, maskiner, kontorer og flere av de ansatte fra Bergen CNC, og vil bruke avdelingen utelukkende til utvikling av nye produkter.

SLåR SEG OPP: TCO og administrerende direktør
Morten Lerbrekk utvider virksomheten.
(Foto: TCO)

TCO leverer flere ulike typer nedihullsutstyr, blant annet flere typer plugger, og har hatt en kraftig vekst de siste årene. Selv om regnskapene ikke er klar, forteller Morten Lerbrekk, administrerende direktør i selskapet, at de ser en omsetningsvekst på over 60 prosent fra 2009 til 2010.

– Bergen CNC skal legge ned virksomheten sin. De selger noen av maskinene sine, mens TCO tar over de resterende fasilitetene, inkludert verkstedslokaler, maskiner, kontorlokaler og flere av de ansatte, sier Lerbrekk til Oilinfo.

TCO-sjefen forteller at selskapet har ambisjoner om å vokse også framover, blant annet gjennom utvikling av nye produkter. Derfor vil ressursene som nå kommer fra Bergen CNC bli en egen utviklingsavdeling.

– Vi har store ambisjoner om å forbedre eksisterende produkter, lage nye varianter av eksisterende produkter, og utvikle en del nye produkter. Nå vil vi satse mye mer på produktutvikling enn det vi har gjort før, sier Lerbrekk til Oilinfo, og legger til at avdelingen ikke skal jobbe med serieproduksjon, kun utvikling av prototyper.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger