Publisert 4. februar 2000

Bjørge har inngått en avtale om nok en familieforøkelse. Denne gangen er det instrumenteringsselskapet Teamtrade as som skal innlemmes. Kjøpesummen er på 123,2 millioner kroner.

En viktig del av avtalen er imidlertid at Bjørge har planer om å integrere sin eksisterende instrumenteringsvirksomhet med Teamtrade sin organisasjon. Samlet sett vil dette gi Bjørge en ledende posisjon innenfor dette segmentet, mener selskapet selv.

– Bjørge vil i utgangspunktet eie 76,5 prosent av det sammenslåtte Teamtrade, med opsjon til å kjøpe seg opp til 100 prosent etter tre år. Tidligere eiere, som i all hovedsak består av ledelsen i Teamtrade, vil eie de øvrige 23,5 prosentene. I tillegg til å legge Bjørges seksjon for instrumentering inn i Teamtrade, betaler Bjørge NOK 123,2 millioner til eierne av Teamtrade, skriver selskapet i en pressemelding.

Teamtrade holder til i Stavanger, og har spesialisert seg innen leveranser av instrumentering til olje- og gassindustrien. Selskapet har en betydelig markedsandel innen produktsalg og mye av virksomheten omfatter design, engineering, sammenstilling og testing av hydrauliske og pneumatiske systemer.

Teamtrade har 40 ansatte, er primærleverandør av instrumentkoblinger på rundt 30 offshoreinstallasjoner, samt landanlegg, og har de siste årene økt den internasjonale andelen av omsetningen. Et vekstområde de neste årene er FPSO-segmentet.

– Bjørges samlede instrumenteringsvirksomhet vil etter oppkjøpet ha cirka 55 ansatte med en omsetning på i overkant av 250 millioner kroner. Det vil være en samlet ordrereserve på i overkant av 400 millioner kroner for levering de neste to til tre årene. Bjørge forventer å kunne ta ut synergier mellom de to virksomhetene, blant annet gjennom kompetanse, utvidet produktspekter, kryss-salg av nye produkter til hverandres kunder, lagerhold og reduserte driftskostnader gjennom integrasjon av organisasjonene, skrives det.

Formell overtakelse er ventet tidlig i juni 2008.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger