Publisert 4. februar 2000

Statoil anslår verdien på kontrakten for bygging av Spar-plattformen til fire milliarder kroner.

– Aasta Hansteen-plattformen blir verdens største SPAR-plattform og også første av denne type plattform på norsk sokkel. Totale utvinnbare reserver for Aasta Hansteen (tidligere kalt Luva) er foreløpig anslått til om lag 47 milliarder standard kubikkmeter gass og 0,8 milliarder standard kubikkmeter kondensat, skriver Statoil i en melding.

– Skrog-kontrakten er et viktig første byggetrinn for Aasta Hansteen-feltutviklingen. Aasta Hansteen er starten på dypvannsutbygging i Norskehavet, og utbyggingen vil også kunne åpne opp for tilknytning til andre funn i samme område sier direktør for feltutvikling på norsk sokkel i Statoil, Ivar Aasheim i meldingen.

LES OGSå:

Stinn brakke for Aasta Hansteen (petro.no)

Kan øke med 50 i Harstad (petro.no)

Plattformen blir den første av typen Spar med lagringskapasitet, og vil ha lagring av cirka 25 000 kubikkmeter kondensat og eksport av gass via Norwegian Sea Gas Infrastructure (NSGI). Prosjektet skal ledes av Technip i et konsortium med Hyundai Heavy Industries (HHI). Den skal bygges i Sør-Korea og skal transporteres på verdens største tungtransportfartøy.

Technip skal designe, anskaffe og levere Spar-plattformskroget klar for sammenkopling med plattformdekket i Norge. Leverandøren skal også designe og utarbeide spesifikasjoner for stive stigerør i stål, samt et komplett fortøyningssystem. Estimert kontraktsverdi for dette oppdraget er på i overkant av 4 milliarder norske kroner.

– Vi har hatt flere tidlig fase- og konseptstudier for hele Aasta Hansteen-prosjektet, hvor blant annet Technip, Aker, Samsung, FMC, Saipem og IKM har vært med på å utvikle konseptet. Skrog er den første gjennomføringskontrakten som settes, og vi er fornøyd med at Technip har den nødvendige kapasitet til å ta på seg dette oppdraget etter sterk konkurranse med andre aktører, sier Anders Opedal, direktør for prosjekter i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger